Suklaa-appelsiinikakku
Pohja:
80 g Digestive-keksejä
25 g voita
Täyte:
4 liivatetta
170 g tummaa suklaata
2 rasiaa Viola appelsiinituorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuuan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista vesi ja kuumenna tilkassa vettä. Lisää liivatteet suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja kerma vaahdoiksi erikseen. Lisää kermavaahto suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen. Sekoita tasaiseksi. Kaada keksi pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelun tein Kinuskikissan ohjeella. Ohje on tarkka ja suosittelen sen noudattamista huolella. Sen verran myös vinkkaisin, että pursotetun suklaan on syytä antaa seistä pöydällä kunnes se on selvästi alkanut jähmettyä. Tätä täytyy pari kertaa harjoitella, mutta mitään salatiedettä se ei ole. Olin ajatellut keksiä kakun päällekin jotain kivaa, muttä ähräsin reunojen kanssa aivan riittävän kauan aikatauluuni ja huumorintajuuni nähden.
1 kommenttia:
Aiku hieno, suklaa ja appelsiini toimii. Munkin täytyis opetella tuon ristikon teko.
Puutarhapörriäinen
Lähetä kommentti