perjantai 6. toukokuuta 2011

Sitruunapiiras

Sitruunat ja limetit ovat vakiopääsiäiskoristeita kodissamme. Ne ovat iloisen keväisen värikkäitä, näyttäviä, edullisia ja ympäristöystävällisiä. Kauniiksi lopuksi niistä voi valmistaa ihania herkkuja vapuksi ja muihin kevään juhliin. Belle Baien blogissa ihastelin jo aikaa sitten herkullisen näköisiä sitruunapiiraita ja päätin kokeilla ohjetta paellan jälkkäriksi. Lopputulos oli ihanan sitruunainen ja mukavaa vaihtelua kestosuosikilleni sitruuna-marenkipiirakalle. Vielä kun yltäisi koristeluissa ja kuvaamisessa edes vähän lähemmäs Belle Baien tasoa...

Food


Sitruunapiiras

Taikina:
125 g voita
2 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
1 rkl kylmää vettä

Sekoita vatkaimella hieman pehmennyt voi, sokeri ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja vaivaa käsin taikinaksi. Painele taikina vuokaan, lyö haarukalla pohjaan muutama reikä ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Täyte:
3 munaa
2 dl sokeria
2 rkl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
1/2 dl ranskankermaa
2 sitruunan mehu ja kuoriraaste

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan jauhot, vaniljasokeri, nesteet ja sitruunoiden mehu, sekä kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle, paista uunissa alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Minä tarjoilin piiraan kanssa kermavaahtoa ja vadelmia. Varsinkin kermavaahto täydensi kivasti piiraan kirpakkuutta. Nam!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti