tiistai 9. elokuuta 2011

Hillopulla (maidoton ja munaton)

Perheemme pienin pikkuapina, öö, siis pikkuipana, on mainio nappula, mutta toi tullessaan (odotetusti) katkonaisia yöunia ja jatkuvasti räjähtäneen näköisenä kuljeskelevan äidin. Vähän vähemmän odotetusti makealle perso äiti joutui munattomalle ja maidottomalle dietille. Pullan leivontaa moinen ei onneksi haittaa. Lopputulos on oikein kiva. Täytteeksi tyhjentelin taas jääkaapin nurkkia.

DSC_8100

Hillopulla

Pullataikina:
Valmista taikina jauhopussin kyljessä olevan ohjeen mukaan, mutta korvaa maito esim. kauramaidolla, omenamehulla tai vedellä ja varmista, että margariini on maidotona (esim. sininen Keiju). Jätä muna taikinasta kokonaan pois. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Kaulitse levyksi, lisää täyte ja kääri rullalle. Leikkaa rulla viipaleiksi. Anna pullien kohota pellillä leivinpaperin päälle puolisen tuntia. Voitele halutessasi kahvilla ja ripottele päälle sokeria (minä en näitä tällä erää voidellut, joten koristelin valmiit pullat). Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Täyte:
Paiston kestävää marmeladia (esim. omenaa ja vadelmaa)

Päälle:
Voiteluun kahvia
Tomusokeria ja vettä

Kahvi sopii pullien voiteluun yllättävän hyvin ja sen kanssa pullan päällä pysyy myös raesokeri tai hienosokeri. Tomusokerista ja vedestä voi myös sekoittaa kuorrutteen valmiiden pullien koristelua varten.

4 kommenttia:

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Herkullisen näköistä! (Ai niin, ja sitä jatkuvasti räjähtäneen näköistä susta ei saisi vaikka valvottaisi vuoden putkeen). Tsemppiä erikoisdiettiin ja pitkiin öihin!

Maija kirjoitti...

Kiitos:o) vaikka taitaa vähän aika kullata muistoja. Kyllä mä vaan entistäkin räjähtäneemmältä näytän. Tukkakin näyttää lähinnä vessaharjalta, kävin nimittäin vähän "siistimässä" sitä. Lisäksi mun ihanat kesäpuukengät odottavat kaapissa ensi kesää ja pääasiassa heilun kumppareissa tai talvicrocseissa. Eli yllätysvieraat ovat melkein tervetulleita, öhöm, eli noin vartin varoitusaika riittää.

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Meidän isännän kanssa tuo vartti ehkä juuri ja juuri onnistuu (yleensä paukahtaa suoraan sisään). Eli olkaa siis varpaillanne!;)

Puutarhapörriäinen kirjoitti...

Siis mun mielestä kumppareissa tai crocseissa ei ole yhtään mitään vikaa ympärivuorokautisessa ja -vuotisessa pukeutumisessa. Nim. kotiäiti Vantaalta ;)

Lähetä kommentti