Hirvensarvisuola kuulostaa arveluttavalta raaka-aineelta, mutta sitä saa apteekista muutamalla eurolla. Se tuoksuu vielä arveluttavammalta, mutta lopputulos on hyvä. Jossain ohjeissa hirvensarvisuola on korvattu leivinjauheella, tosin sitä tulee kaksinkertainen määrä. Varmaan onnistuu niinkin. Kiva bonus on myös se, että nämä pikkuleivät ovat munattomia ja maidottomia.
Vaniljaunelmat (n. 40 kpl)
100 g margariinia
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl hirvensarvisuolaa
3 tl vaniljasokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja jatka vaahdottamista muutamia minuutteja kunnes vaahto kovenee. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Paina varovasti peukalolla palloja hitusen tasaisemmiksi. Paista 150 asteen lämmössä uunin alatasossa n. 15-20 minuuttia.
1 kommenttia:
Näyttävätpä ihanilta! :p
Lähetä kommentti