lauantai 13. elokuuta 2011

Kesäkurpitsa-paprikapaistos

Monet tuskailevat tai ainakin pähkäilevät tällä hetkellä syyssadon kanssa. Kesäkurpitsa taitaa olla yksi tuottoisa ja kiitollinen kasvi, josta riittää iloa moneen menoon. Esimerkiksi Kanelia ja kardemummaa oli tehnyt herkullisen näköisiä muffinsseja ja sämpylöitä. Yksi suolaisista suosikeistani on tämä gratiini, jota jostain syystä en ole postannut tänne aikaisemmin. Sopii erinomaisesti mm. grilliruokien kaveriksi.

DSC_0833

Kesäkurpitsa-paprikapaistos

1 kesäkurpitsa
2 punaista paprikaa
paketti fetajuustoa
oliiviöljyä
mausteeksi erilaisia yrttejä ja mustaa pippuria myllystä
ripaus suolaa

Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprikat. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Asettele kesäkurpitsa- ja paprikaviipaleet limittäin vuokaan. Ripauta kasviksille aavistus suolaa. Murustele päälle fetajuusto. Lisää mausteita, erilaiset yrttisekoitukset ovat hyviä, kunhan niissä ei ole suolaa. Lorauta koko komeuden päälle oliiviöljyä. Paista 200 asteessa reilu puolituntia kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Tarjoa grilliruokien kaverina tai vaikka kevyenä lounaana sellaisenaan.

2 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Onpa herkullisen näköistä!
Meillä kasvaa jättikurpitsa, sato näyttää ainakin vielä vähän heikolta...

Maija kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, tämä on tosi helppoa ja hyvää.

Lähetä kommentti