lauantai 8. toukokuuta 2010

Äitienpäivä

Aika ihmeellistä ja ihanaa, että vietän huomenna ensimmäistä äitienpäivää äitinä. Tai johan pikku-a oli viime vuonna jo hyvän matkaa tuloillaan, mutta en siis saanut aamiaista sänkyyn vielä silloin. Kuivauskaapissa olevasta kakkuvuuasta päätellen tiedossa on ainakin jotain herkkua huomisen varalle:o) Itse lupauduin leipuriksi kaverille ja heidän äitienpäivän viettoon lähti tällainen kakku.

DSC_0055

Kakku on tehty suurin piirtein samoin kuin ystävänpäiväkakku. Tällä kertaa kuitenkin vaniljarahka oli kaupasta lopussa, joten käytin täytteeseen purkin vispikermaa ja puoli purkkia rahkaa. Siihen lisäsin sitten mausteeksi vähän sokeria ja vähän vaniljasokeria. Tämän vaahdon käytin täytteeksi ja kakun pinnalle eli marsipaanin alle levitin valkosuklaakreemiä (100 g voita, 130 g valkosuklaata, puolipurkkia rahkaa, 3 dl tomusokeria). Marsipaani pysyy siistimpänä yön yli, jos sen alla on joku rasvapitoinen kreemi. Suihkautin pinnalle vielä ihanaa helmiäissprayta:o) Ja lupasin jatkossa skarpata noiden reunojen kanssa... Pitäisi vaan harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Vaan kukahan söisi kaikki harjoituskakut?

Tämä toinen hurmaava kakku on perheen ulkomaalaisvahvistuksen tekemä kakku äitienpäivän kunniaksi. Sain tosin maistaa sitä jo lauantaina hienosti sujuneen puolimaratonin kunniaksi. Kakku on tehty suklaakääretorttupohjasta, täytteenä banaania ja kermavaahtoa. Pinnalla oli niinikään kermavaahtoa ja koristeena kiiviä ja suklaarouhetta. Hyvää! Pikku-a oli osallistunut leivontaan syöttötuolista käsin.

Äitienpäiväkakku

2 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Todella kaunis kakku!
Sehän tässä leipomisessa on ongelmana, että kuka ne kaikki jaksaa syödä.... :)
Onnellista äitienpäivää!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, mäkin alan innostumaan marsipaanista, joskin epäilen lyhyiden hermojeni soveltumattomuutta tämän aineksen työstämiseen.

M

Lähetä kommentti