Kala on ihanaa ja usein kaunistakin ruokaa, mutta kalannahka tarjoiluastian pohjalla ei voi miellyttää ketään. Siitä pääsee kuitenkin kätevästi eroon kypsentämällä kalaa nahkapuoli ylöspäin ja yksinkertaisesti kiskomalla sen pois ennen kuin kala on valmista. Tässä on yksi kiva tapa valmistaa uunikalaa.
Rucolalla kuorrutettu lohta
1 lohifile
2 ruukkua rucolaa (tai yksi rasiallinen)
n. 75 g voita
pari kolme viipaletta vaaleaa leipää
suolaa, pippuria, sitruunamehua
Hienonna rucola, voi ja kuutioidut leipäviipaleet tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Poista kalasta ruodot. Aseta kalafile voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kääri nahka varovasti pois (ks. kuva). Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä rucolatahna kalan päälle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Rucolan tilalla tai seassa voi käyttää muitakin yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa sekä sitruunamelissaa. Tarjoile kala esim. parmesan-perunamuusin ja keitetyn parsan kanssa.
Tässä vielä pari vaihekuvaa:
Syömään!
3 viikkoa sitten
0 kommenttia:
Lähetä kommentti