perjantai 14. toukokuuta 2010

Porkkanamuffinsit

Porkkanaleivonnaiset ovat oiva tapa päästä eroon tähteeksi jääneestä porkkanaraasteesta. Tein nämä muffinssit suurin piirtein samoin kuin muutaman viikon takaiset mustikkamuffinssit ja näistäkin tuli oikein kivoja. Käyttämällä täysjyväjauhoja ja kylmäpuristettua rypsiöljyä muffinsseja voisi jopa kutsua terveellisiksi. Ehkäpä tämän jälkeen alan pysytellä vähän kesäisemmissä ohjeissa.

Food

Porkkanamuffinssit

3 ½ dl (täysjyvä)vehnäjauhoa

1 ½ dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa
2 tl kanelia
½ dl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä

1 ½ dl maustamatonta jugurttia

1 muna
n. 2 dl porkkanaraastetta

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugurtti ja kananmuna. Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon porkkanaraaste. Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä. Älä paista liian kuiviksi.

Kuorrute oli tällä kertaa tuorejuuston, rahkan ja tomusokerin sekoitusta. Noin puoli pakettia tuorejuustoa, 1 dl rahkaa ja ehkä noin 1,5 dl tomusokeria sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään muffinssien päälle. Koristelin ripauksella kanelia. Ei taaskaan kovin luovaa, mutta ah - niin helppoa ja nopeaa.

5 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Ovatpa herkullisen näköisiä!
Taas yksi ohje, jota ehdottomasti haluan kokeilla! :) Porkkana sopii yllättävän moneen juttuun.
Töissä näin sitä jopa raasteena kiisselissä...sitä ohjetta tosin en halua, ei ollut kovinkaan mieltä ylentävää...

M+H kirjoitti...

Oih, juuri tätä ohjetta tuli etsimään:) Tein viime viikolla mustikkamuffinsseja, hyviä olivat! Seuraavaksi ajattelin kokeilla jenkkityyliin banaani-pähkinäversiota, aamukahville tietenkin...

Maija kirjoitti...

Banaani-pähkinämuffinssit kuulostavat hyvältä. Laitapa sitten jotain vinkkiä, että miten ne toteutit. Olen muffinssikoukussa;o)

M+H kirjoitti...

Päädyinkin tekemään raparperi-pähkinä-kardemummamuffinsseja, kun raparperisato on jo nyt räjähtämässä käsiin. Ainakin naapuruston lapsiraati tykkäsi:)

Annukka kirjoitti...

Nämä näyttävät herkullisilta! Itse olen tehnyt niin kakkua kuin muffinsejakin Pirkan "minttuinen porkkanakakku" ohjeella, ilman minttua. Pekaanipähkinä rouskuu ja maistuu mukavasti.

Lähetä kommentti