sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Parsarisotto

Parsa on ehkäpä parasta kevätruokaa ja sitä on meilläkin syöty nyt monessa muodossa. Tällä kertaa tein parsarisottoa.

Food

Parsarisotto

1 nippu vihreää parsaa
suolaa
vettä
3 dl risottoriisiä
3 rkl öljyä
1 sipuli (tällä kertaa punasipulia, koska kotona ei ollut muuta)
n. 5 dl kanalientä (osa tästä voi olla parsojen keitinlientä)
1 dl valkoviiniä
1 dl parmesanjuustoraastetta
2 rkl voita
tuoretta basilikaa, persiljaa tai rucolaa
ripaus suolaa
(ripaus kurkumaa)

Huuhtele, kuori ja paloittele parsat. Ota nuput erikseen ja keitä varren paloja n. 10 minuuttia. Lisää nuput kiehumaan noin minuutiksi. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Lisää riisi. Anna kuullottua kevyesti. Kaada joukkoon valkoviini. Sekoita, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon 2 dl kanalientä ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä silloin tällöin hämmentäen. Jatka nesteen lisäämistä risoton joukkoon vähitellen, kunnes riisi on kiehunut noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon juustoraaste ja voi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla ja kurkumalla. Nesteen imeydyttyä risotto on valmis. Sekoita joukkoon vielä silputtua basilikaa, persiljaa tai rucolaa.

Olen vähän "vääräoppinut" ja lorautan mielelläni risoton sekaan myös kermaa. Parsarisoton mausteeksi sopii erinomaisesti myös sitruunan kuori ja mehu.

1 kommenttia:

Heta kirjoitti...

Kivoja, raikkaita ohjeita sulla =)!

Lähetä kommentti