Suomalaiset vesirinkelit muistuttavat jossain määrin saksalaisia serkkujaan bretzeleitä ja ennen kaikkea amerikkalaisia serkkujaan, jotka tunnetaan bageleina. Tykkään kaikista edellä mainituista:o) Jos jollakulla on hyvä ohje noihin saksalaisiin niin saapi vinkata. Tässä kotoisia vesirinkeleitä suosikkikeittokirjani Kotiruoka (Otava 2000) ohjeella.
Vesirinkelit
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
noin 15 dl vehnäjauhoja
(50 g margariinia tai voita)
Keittämiseen:
1,5 l vettä
1,5 rkl suolaa
Liuota haaleaan veteen hiiva ja mausteet. Alusta jauhot ja pehmeä rasva taikinaan. Alusta taikina tasaiseksi ja hyvin kiinteäksi. Anna taikinan kohota hyvin. Lisää siihen tarvittaessa jauhoja leivinpöydällä vaivaten. Leivo taikinasta noin sormenpaksuisia nauhoja. Muotoile nauhoista rinkeleitä. Pane rinkelit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen muutama kerrallaan. Nosta reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle heti, kun ne nousevat pintaan. Anna rinkelien kuivahtaa pellillä noin 10 minuuttia. Paista 275 asteen lämmössä noin 10-15 minuuttia.
Tässä vielä kuva keittämisestä:
Syömään!
3 viikkoa sitten
0 kommenttia:
Lähetä kommentti