Tämän myötä haluan toivottaa kaikille oikein iloista ja maukasta joulunaikaa!
Jouluinen pavlova
Luumut rommiliemessä:
1 dl kylmää vettä
1 dl tummaa rommia
1/2 dl sokeria
250 g kivettömiä, pehmeitä luumuja
Marenkipohja:
6 valkuaista
1 maustemitta suolaa
3 dl sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 1/2 tl vaaleaa balsamietikkaa
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
(1 rkl sokeria)
puolet rommiluumuista
Päälle:
puolet rommiluumuista
tuoreita viikunoita tai muita hedelmiä
valkosuklaatryffeleitä (käytin piparkakkutryffeleitä)
Tee rommiluumut jo edellisenä päivänä. Kiehauta rommiliemi, ota kattila levyltä ja pane luumut liemeen. Kääntele luumuja liemessä, kunnes liemi on jäähtynyt. Pane luumut liemineen suljettavaan rasiaan ja jääkaappiin pavlovan täytteen valmistamiseen asti. Ota leivinpaperi ja piirrä siihen halkaisijaltaan 24 sentin ympyrä. Pane paperi toisinpäin uunipellille, jolloin ympyrän ääriviivat näkyvät läpi. Voitele ympyräkohta kevyesti.
Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Ota puhdas, kuiva kulho. Erottele kulhoon munista valkuaiset. Varo, ettei yhtään keltuaista joudu valkuaisten joukkoon, koska silloin valkuaiset eivät vaahtoudu. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ja lisää suola vatkaamisen aikana. Lisää sokeri vähitellen kolmessa erässä samalla vatkaten ja sekoita viimeiseen sokerierään maissitärkkelysjauhot. Lisää lopuksi viinietikka ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Pursota tai levitä vaahto pehmeästi lusikalla leivinpaperille ympyrän sisälle. Muotoile keskelle matalampi kohta täytettä varten. Nosta pelti uuniritilälle uunin alaosaan ja paista pohjaa noin 1 1/2 tuntia.
Kun marenkipohja on jäähtynyt, irrota se varovasti ja nosta lastojen avulla tarjoiluvadille. Valuta luumut. Ota puolet ja leikkaa ne kuutioiksi. Vaahdota kerma kovahkoksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja paloitellut luumut. Sekoita varovasti. Lusikoi kermavaahto marenkipohjan keskelle. Koristele kakku.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti