Nekut
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1½ dl mantelirouhetta
1 rkl voita
Sekoita kerma, sokeri ja siirappi reilun kokoisessa kattilassa. Kiehuta ja sekoita pohjaa myöten niin, ettei nekkumassa pala pohjaan. Ota kattilan viereen lasillinen jääkylmää vettä, jotta voit kokeilla, onko nekkumassa valmista.
Pudota 8-10 minuutin kuluttua veteen pisara nekkumassa, odota 10 sekuntia, nosta pallo vedestä ja tarkista sen koostumus. Toista koe, kunnes jäähtyneen pisaran koostumus on sopiva. Yleensä nekkumassaa on keitettävä 15-25 minuuttia. Kun massa on valmista, keskeytä keittäminen, lisää mantelirouhe ja voi ja sekoita huolellisesti. Lusikoi lämmin massa välittömästi pieniin paperivuokiin.
Ja koska minua ei huvittanut puljata pikkuvuokien kanssa (ja koska olin keittänyt nekkua liikaa), annoin massan jähmettyä leivinpaperin päällä vuuassa. Tein siihen veitsellä ruudut kesken jähmettymisen ja taittelin sitten levyn paloiksi.
2 kommenttia:
tuleeko nekuista miten kovia?
Keitin näitä kuvassa olevia liikaa, joten niistä tuli aika kovia. Kannattaa antaa massan kiehua suht matalalla lämmöllä (niin että se kuitenkin selvästi kiehuu) tuo 8 minuuttia ja sen jälkeen tehdä yllä oleva pisarakoe. Jos pisara hajoaa veteen, keitä vielä lisää pari minuuttia kerrallaan ja tee välillä uusi koe. Kun vedessä jäähtyneestä pisarasta tulee kiinteä mutta pehmeä, massa on valmista.
Lähetä kommentti