sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Banoffee

Nyt sitten lupaamani banoffee-päivitys. Tosin mähän olen aikaani jäljessä, tätä on tehty monissa blogeissa jo monta vuotta sitten. Mun mieleen tämä oli aivan liian makeaa, olisi kaivannut jotain punaherukkaa tai jotain todella kirpeää kaveriksi. Isänpäivän sankarille torttu onneksi maistui. Ohjeen kopsasin Elämä makeaksi -blogista. Sen verran oikaisin, että käytin valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Sitä löytynee hyvinvarustelluista ruokakaupoista. Ja meidän pikkuisesta lähikaupasta.

Food

Banoffee

Pohja:
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.

Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti