Vietämme tosiaan joulua naapurimaassa, mutta eilen meillä vietti iltaa lähimmät sukulaiset glögin, joulupukin asioiden ja ruuan parissa. Glögin kanssa tarjolla oli pieniä siika- ja kylmäsavuporoleipiä, sen jälkeen söimme appelsiinikalkkunaa juureslaatikon kanssa ja vihreää salaattia, ja lopuksi tarjolla oli jouluista pavlovaa. Voileivät tulevat tässä, muut päivitän toivottavasti pian.
Siikavoileivät
saaristolaisleipää tai muuta makeaa tummaa leipää
n. 150 g graavattua siikaa
1 prk ranskankermaa
1/2 punasipuli pieninä kuutioina
tilliä
(ripaus sokeria)
(loraus limemehua)
voita
rosépippuria
Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnettu siika, sipulikuutiot ja silputtu tilli. Mausta halutessasi pienellä ripauksella sokeria ja limemehulla. Voitele leivät ja levitä päälle siikaseosta. Koristele tillillä ja rosépippurilla.
Kylmäsavuporovoileivät
pieniä ruisleipäsiä (esim. Väinämöisen palttoonnappeja)
150 g kylmäsavuporoa
2 kevätsipulia
100 g valkosipulituorejuustoa
1 dl kermaviiliä
puolukoita
Hienonna poro ja sipuli. Sekoita kaikki aineet. Päällystä leivät tahnalla ja koristele puolukoilla.
Syömään!
3 viikkoa sitten
2 kommenttia:
Oi mitä ihania herkkuja! :) Kuinka monelle näillä määrillä tekee?
Kiitos! Tällä ohjeella tulee ehkä 10-20 leipästä kutakin, koosta tietysti riippuen.
Lähetä kommentti