torstai 9. joulukuuta 2010

Karjalanpaisti ja puolukkakiisseli

Syömme itsenäisyyspäivänä yleensä jotain melkoisen suomalaista (niin kuin varmaan kaikki muutkin suomalaiset), tällä kertaa tarjolla oli karjalanpaistia perunasoseen kanssa ja jälkiruuaksi puolukkakiisseliä. Karjalanpaisti on todella helppoa ja hyvää pyhäruokaa, varsinkin näin talvella. Ohjeita on varmaan niin monta kuin tekijöitäkin, tämä ei ole kovin tarkkaa puuhaa. Teen itse karjalanpaistin aina hirvestä, naudan liha sopii tarkoitukseen yhtä hyvin. Puolukkakiisseli on ihanaa ja hirmuisen kaunista.

Food

Karjalanpaisti

n. 600-700 g hirven lapaa
n. 400 g porsaan lapaa
2 sipulia
12 maustepippuria
1 laakerinlehti
1-2 tl suolaa
vettä

Leikkaa lihat palasiksi. Kuori ja paloittele sipuli. Pane kaikki aineet kerroksittain uunivuokaan tai pataan ja lisää vettä sen verran, että ainekset melkein peittyvät. Hauduta ruokaa 175 asteessa uunissa kolmisen tuntia. Tarjoa perunasoseen, puolukkahillon ja suolakurkun kanssa.

Food

Puolukkakiisseli

3 dl puolukoita
6 dl vettä
n. 1 dl sokeria

suurus:
1 dl vettä
3.4 rkl perunajauhoja

Keitä puolukoita noin 15 minuuttia. Siivilöi kuoret pois. Kaada mehu takaisin kattilaan ja mausta sokerilla. Suurusta (sekoita 1 dl kylmää vettä ja perunajauhot ensin keskenään ja sitten kuuman mehun joukkoon mehua koko ajan sekoittaen) ja anna kiehahtaa. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

1 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Njams, ihanat ruuat ollu kyllä teillä! Paisti on varsinkin yhtä parhaista ruuista :)

Lähetä kommentti