tiistai 8. helmikuuta 2011

Banaani-pähkinämuffinssit

Vai olisiko nämä nyt sitten kuppikakkuja? Tai banaanileipäsiä, koska tein nämä kakkuset jo aiemmin julkaisemani banaanileivän ohjeella. Ohje on tosi helppo ja lopputulos mainio myös muffinssivuuissa paistettuna. Mainio tapa päästä eroon vanhoista banaaneista.

Food

Banaani-pähkinämuffinssit

1 dl pehmeää margariinia tai voita (noin 90g)

1,5 dl sokeria

2 munaa

1,5 dl soseutettua kypsää banaania (2 - 3 kpl)

3 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

0,5 tl suolaa

1 tl inkivääriä

1 dl rouhittuja pähkinöitä

Kuorrute:
1 dl tuorejuustoa
tomusokeria (kuvassa ruokotomusokeria)
pähkinöitä

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää banaanisose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan. Jaa taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellin koloihin. Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele pähkinöillä.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä olivat ihania, kiitos ohjeesta! -Pörriäinen

Lähetä kommentti