perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kana-kookoskeitto

Pidän kovasti kotoisista mauista kuten kaalilaatikosta, kalakeitosta ja vaikkapa sianlihakastikkeesta. Välillä kuitenkin joku ihan muu on paikallaan. Olen kuitenkin harmikseni pikkuisen varovainen ja siitä johtuen myös kokematonkokki mitä tulee uusiin makuelämyksiin. Päätän kuitenkin silloin tällöin tarttua härkää sarvista (tai vaikka kookospähkinää karvoista) ja kokeilla jotain uutta. Tällä kertaa tein Pastanjauhajien sivulta löytämääni keittoa ja se oli kyllä todella hyvää. Vähän jouduin soveltamaan ohjetta, koska kaapissa ei ollut jeeraa. Lisäksi halusin tehdä miedohkon keiton, jotta perheen pieninkin söisi sitä.

Food


Kana-kookoskeitto

2 isoa sipulia viipaleina
3 cm tuoretta, kuorittua inkivääriä silppuna
8 valkosipulinkynttä murskana
500 g broileria paloina
1 tl kanelia
2 tl chilijauhetta
2 rkl mietoa currytahnaa
2 tl jeeraa
2 tl mustapippuria
2 rkl kalakastiketta
(3-4 kaffirlimetinlehteä)
n. 400 g parsakaalia tai muita vihanneksia maun mukaan
1 litra kanalientä
400 g purkki kookosmaitoa
tuoretta korianteria

Paista sipulit ja inkivääri öljytilkassa. Lisää mausteet, paista hetki. Lisää kana ja paista kypsäksi. Lisää kanaliemi & vihannekset ja keitä miedolla lämmöllä n. puoli tuntia. Lopuksi lisää kookosmaito ja lämmitä. Koristele korianterilla. Keiton voi tarjota leivän kanssa tai sitten keitetyn riisin kanssa (= riisiä kulhoon ja keittoa päälle).

Jos keitto on liian sakeaa, lisää nesteen määrää. Tulisuusastetta voi nostaa silppuamalla mukaan tuoretta chiliä samaan aikaan kun lisää muut mausteet.

Tein kanaliemen itse keittämällä broilerinkoipia sipulin, valkosipulin, porkkanan ja mausteiden (pippuri, suola) kanssa. Poimin liemestä broilerinpalat jäähtymään, siivilöin liemen ja annoin sen seistä kylmässä yön yli. Keräsin pinnalta pois rasvan ennen keiton valmistamista. Paistoin mausteita ja sipuleita öljytilkassa kattilassa, lisäsin liemen, paloitellun broilerin, kasvikset ja annoin kiehua puolisen tuntia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti