Key Lime Pie
Pohja:
200 g digestivekeksejä (laitoin osan piparkakkumuruja)
80 g voita
1 rkl sokeria
Täyte:
7-8 keltuaista
2 tlk (á 400 g) kondensoitua maitoa
1,5 dl vastapuristettua limettimehua (5-6 limettiä)
1,5 rkl raastettua limetin kuorta
Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 10 minuuttia 150 asteessa uunin keskitasolla.
Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen. Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi. Lisää kondensoitu maito ja jatkaa vatkaamista, kunnes täyte hieman sakenee. Lisää limettimehu ja raastettu kuori (katso täältä vinkki kuoren raastamiseksi), sekoita ja kaada piirasvuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Piirakan voi laittaa pakkaseen n. 3 tunniksi ja ottaa lämpiämään noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ylimääräiset valkuaiset voi vatkata vaahdoksi ja levittää piiraan päälle sekä sitten käyttää koko komeuden muutaman minuutin kuumassa uunissa sitruuna-marenkipiirakan tapaan. Tai jos keksii valkuaisille parempaa käyttöä, niin limettipiirakan kaveriksi voi vatkata vaikka kermavaahtoa.
2 kommenttia:
Slurps, tämä on niiiin hyvää! Ihanaa kun kaikki hyvät ohjeet löytyvät saman katon alta, kiitos!:)
Sanos muuta, siis että niiiiin hyvää... Ohjeen autenttisuudesta en mene takuuseen, visiitistäni Key-saarten suuntaan on sen verran aikaa. Lopputulos oli kuitenkin varsin herkullinen.
Lähetä kommentti