sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Macarons osa 1-2/???

Tekemällä oppii ja harjoitus tekee mestarin ja kolmas kerta toden sanoo... ja mitä vielä. Kaikissa noissa piilee vinha perä, mutta mun luonnolle käy melkoisesti saman asian epäonnistuminen kaksi kertaa peräkkäin. Saati kolmannen kerran peräkkäin. Nooh, nämä ranskalaiset mantelikikkareet eivät ole siitä helpoimmasta päästä leivonnaisia, mutta olisin silti halunnut onnistua heti. Ehkä tämä on kasvattavaa?!

Ryhdyin toimeen tutkimalla erilaisia ohjeita. Löysin heti kaksi suuntausta ja päätin aloittaa kokeilut siitä yksikertaisemmasta. Taisin tehdä ensimmäisen erän Mansikkamäen ohjeella. Jotain meni pieleen, koska lopputulos oli aika kaukana toivotunlaisesta. Epäilen, että vatkasin valkuaista liikaa. Harmikseni en ole edes siitä varma. Toisen erän tein uskollisesti samalla ohjeella, tosin taas meni jotain pieleen. Ilmeisesti jotain muuta... tai en taaskaan ole varma. Tässä joka tapauksessa kuvamateriaalia eristä yksi ja kaksi.

Erä 2 (ne vähän paremmin onnistuneet):

Food

Erä 1 (ne ei juuri lainkaan onnistuneet):

Food


Palaan piakkoin asiaan erän 3 osalta. Pitäkää peukkuja.

1 kommenttia:

Puutarhapörriäinen kirjoitti...

Mullakaan ei nuo mantelikikkareet meinaa onnistua millään. Ärsyttävää. Lohduttaudun sillä, että jos ne tuottavat sinullekin päänvaivaa, on niiden teossa oltava jotakin erityisen maagista. Kaippa se lämpömittari olisi hankittava.

Lähetä kommentti