torstai 3. maaliskuuta 2011

Tähderuokia 2: Uunijäätelö

Mulla tuppaa silloin tällöin jäämään kääretorttulevyjen epämääräisen muotoisia palasia yli ja jemmaan niitä sitten pakastimeen. Niistä syntyy mm. herkullisia perunaleivoksia. Tällä kertaa tein kuitenkin uunijäätelöä, koska kaapissa oli pari ylimääräistä valkuaista (toinen jäi yli siitä paimenen piiraasta ja toisen otin talteen kun voitelin pullat pelkällä keltuaisella). Uunijäätelöön voi tyhjentää myös laskiaisesta ja Runeberginpäivästä jääneet hillopurkit. Tein jälkkärin annosvuokiin, mutta uunijäätelön voi hyvin tehdä yhteen isoonkin vuokaan.

Food


Uunijäätelö

kakun (esim, tiikerikakku) tai kääretorttupohjan paloja tai keksimuruja
pari rkl hilloa jokaista syöjää kohti
pari dl jäätelöä jokaista syöjää kohti
1 valkuainen / syöjä
1 rkl sokeria / valkuainen

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdon sekaan. Laita uunivuokien pohjalle kakun palat tai keksimurut. Kostuta halutessasi esim. mehulla, maidolla tai vaikkapa jollain liköörillä. Lisää hillo ja jäätelö vuokiin. Levitä päälle valkuaisvaahto ja laita vuuat 275 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi. Kovin kauaksi uunista ei kannata lähteä, koska marenki ottaa väriä todella nopeasti. Ja jäätelökin sulaa nopeasti.

Vinkki: Annokset kannattaa tehdä marengin levittämistä vaille valmiiksi ennen pääruokaa ja säilyttää pakastimessa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti