Uunijäätelö
kakun (esim, tiikerikakku) tai kääretorttupohjan paloja tai keksimuruja
pari rkl hilloa jokaista syöjää kohti
pari dl jäätelöä jokaista syöjää kohti
1 valkuainen / syöjä
1 rkl sokeria / valkuainen
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdon sekaan. Laita uunivuokien pohjalle kakun palat tai keksimurut. Kostuta halutessasi esim. mehulla, maidolla tai vaikkapa jollain liköörillä. Lisää hillo ja jäätelö vuokiin. Levitä päälle valkuaisvaahto ja laita vuuat 275 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi. Kovin kauaksi uunista ei kannata lähteä, koska marenki ottaa väriä todella nopeasti. Ja jäätelökin sulaa nopeasti.
Vinkki: Annokset kannattaa tehdä marengin levittämistä vaille valmiiksi ennen pääruokaa ja säilyttää pakastimessa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti