Hernekeitto
5 l vettä
1 kg kuivia herneitä
500 g savustettua sianpotkaa
500 g porsaan lapaa
2 sipulia
noin 3 tl suolaa
3 tl meiramia
Anna herneiden liota kylmässä vedessä 6-24 tuntia. Keitä ne liotusvedessä pehmeiksi yhdessä sianpotkan ja porsaan lavan kanssa (2-4 tuntia). Paloittele kypsä liha ja lisää lihapalat takaisin keittoon. Mausta.
Tämä annos on todella reilu, mutta sen voi hyvin puolittaa tai osan keitosta voi pakastaa.
Keiton kanssa maistuu juustonäkkärit, sinappi ja myös pilkottua sipulia kannattaa kokeilla.
Kurkkukaviaari
3 maustekurkkua
2 keitettyä munaa
1 dl kermaa
1/2 sipulia
2 rkl korppujauhoja
1 tl sokeria
1/2 tl valkopippuria tai paprikajauhetta
2 tl sinappia
Kuutioi maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna keitetyt munat haarukalla ja pilko sipuli Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi ja anna seistä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua.
Sienisalaatti
n. 3-4 dl suolasieniä
1-2 sipulia
2 dl kuohukermaa, smetanaa tai ranskankermaa
ripaus valkopippuria
ripaus sokeria
tarvittaessa ripaus suolaa
Jos sienesi ovat kovin suolaisia, liota niitä muutama tunti tai yön yli kylmässä vedessä. Hienonna sienet ja sipuli silpuksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, jos käytät kuohukermaa. Sekoita kaikki ainekset. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
1 kommenttia:
Ihania talvijuttuja olet taas tehnyt!
Lähetä kommentti