maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kikherne-porkkanapihvit

Olen jatkanut uusien ohjeiden kokeilemista, lisäksi koitan lajentaa repertuaariani eri maiden lisäksi myös uusien raaka-aineiden suuntaan. Kasvisruoka ei varsinaisesti kuulu bravuureihini, mutta yritän värkätä kohtuullisia kasvisvaihtoehtojakin säännöllisesti. Tämä hesarin ohje oli aika kiva, vaikka jostain syystä kaupan hyllystä tarttuikin mukaani sekä kikherneitä että valkoisia papuja kahden kikhernepurkin sijaan. Halusin nimittäin samantien tehdä kaksi annosta.

Myöhemmistä testailuista viisastuneena voin sanoa, että valkoiset pavut sopivat tähän ruokaan erinomaisesti. Lopputulos oli jopa pelkistä kikherneistä tehtyä versiota parempi. Sekoitin pihveille kastikkeen kermaviilistä, yrteistä, sitruunamehusta ja ripauksesta sokeria. Lisukkeeksi passaa muuten erityisen hyvin tomaattinen salaatti.

Niin, siis tein alla olevasta kaksinkertaisen annoksen ja toisen kikhernepurkin korvasin valkoisilla pavuilla.

Food


Kikherne-porkkanapihvit

1tlk (400 g / 265 g) säilykekikherneitä
1 rkl öljyä
1 keskikokoinen porkkana
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl jauhettua korianteria
3/4 dl vehnäjauhoa
2–3 rkl tuoretta korianteria
1 tl sinappia
1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
öljyä paistamiseen

Pane yleis- tai monitoimikoneen kulhoon valutetut kikherneet ja öljy. Aja seos nopeasti karkeaksi soseeksi. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuullota porkkanaraaste ja sipulisilput pannulla öljyssä. Lisää sekaan jauhettu korianteri ja kuullota vielä hetki.

Yhdistä kulhoon murskatut kikherneet, porkkana-sipuliseos, vehnäjauho, silputtu korianteri, sinappi, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä pannulla rapean kypsiksi molemmin puolin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti