keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Banaani-mokkamuffinssit

Optimaalisen cookie-ohjeen lisäksi A metsästää myös sitä kaikista ihaninta muffinssiohjetta ja koska apinan hedelmäkorissa meinasi pari banaania vanhentua ihan tykkänään, A varioi tästä Pirkan kakkuohjeesta muffinsseja. Muffinsseista tuli oikein hyviä, mutta ei kuitenkaan ihan niitä kaikista ihanimpia.

DSC_5262


2 kypsää banaania

100 g voita

2 dl vahvaa kahvia

2 kananmunaa

2,5 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1/4 tl neilikkaa


Kuorrutus:


n. 50 g voita

2 rkl vahvaa kahvia

2 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

ripaus kanelia


Soseuta banaanit. Sulata rasva ja lisää joukkoon kahvi. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseosta, banaanisosetta ja rasva-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Vältä kuitenkin turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (1,8 l) rengasvuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Sulata rasva, lisää kahvi, tomusokeri, kaakaojauhe ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.


A siis jakoi taikinan muffinssivuokiin ja paistoi 200 asteessa noin 15 minuuttia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti