2 kypsää banaania
100 g voita
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
Kuorrutus:
n. 50 g voita
2 rkl vahvaa kahvia
2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus kanelia
Soseuta banaanit. Sulata rasva ja lisää joukkoon kahvi. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseosta, banaanisosetta ja rasva-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Vältä kuitenkin turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (1,8 l) rengasvuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Sulata rasva, lisää kahvi, tomusokeri, kaakaojauhe ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
A siis jakoi taikinan muffinssivuokiin ja paistoi 200 asteessa noin 15 minuuttia.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti