perjantai 6. marraskuuta 2009

Svenska dagen

Apinan perheessä juhlistettiin ruotsalaisuuden päivää ruotsalaisella herkulla, joka tunnetaan naapurimaassa nimellä Flygande Jacob. Se on A:n maahanmuuttajapuolison bravuuri, joten tänään A sai käydä valmiiseen pöytään. Tämä vuokaruoka on todellista herkkua, kannattaa kokeilla!

Food

Apans Flygande Jacob eli Lentävä Jaakoppi Apinan tapaan

1 grillattu broileri
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 pkt pekonia
1,5 dl chilikastiketta (esim. Heinz Chili Sauce)
muutama pisara tabascoa
4 dl ruokakermaa
valkosipulisuolaa
2 banaania
1 dl pähkinöitä (oikeasti pitäisi kai olla suolapähkinöitä, mutta niitä ei nyt sattunut olemaan)
4 annosta riisiä

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele broilerin liha ja viipaloi banaanit. Paloittele pekoni ja ruskista pannulla. Kuullota silputtua sipulia öljytilkassa. Lisää kerma, chilikastike ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Levitä riisi uunivuoan pohjalle. Lisää riisin päälle broilerin palaset, pekoni ja banaaniviipaleet. Kaada kastike vuokaan. Paista 200 asteessa 10 min. Lisää päälle pähkinät ja paista vielä 10 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

4 kommenttia:

Alfons kirjoitti...

Onko jaakobista nähtävillä "rakennekuvaa" - miltä kokonaisuus näyttäisi lautasella.
Herkullisen näköinen vuokaruoka.
/ Alfons

Maija kirjoitti...

Hehe, rakennekuvaa ei toistaiseksi ole julkaistavissa. Olivat sen verran epämääräisiä;o) mutta Alfons on tervetullut perheineen maistamaan tätä vaikkapa pikkujoulun kunniaksi...

Anonyymi kirjoitti...

tätä tarjoili eräs ystävä kun menin kylään, hieman ensin epäilin mutta maistettuani oli sellaista herkkua että!hänen ohjeessaan kerma vaahdotettiin kevyesti ja lisättiin chilikastike, ja tietysti oikeita suolapähkinöitä =) nam mitä herkkua!

Maija kirjoitti...

Sano muuta, tämä on kyllä tosi hyvää! Mä olen nykyisin myös lisännyt pekonia kauniiksi pisteeksi iin päälle... kannattaa kokeilla:o)

Lähetä kommentti