tiistai 17. marraskuuta 2009

Keittoa

Apina loihti viikonloppuna keittiössä yhden kaikkien aikojen pohjanoteerauksista. Miten sitä tulikin tärveltyä hyviä raaka-aineita: tofua, metsäsieniä, pestoa ja parmesania lasagneksi asti. A vahti huolellisesti, että soosista ei otettu kuvaa. Ketsupilla höystettynä sillä lähti kyllä nälkä, mutta kylmiä väreitä menee vieläkin. Että silleen.

Tässä kuitenkin kiva talvinen tomaattikeitto.

Food

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä (A laittoi 4, flunssan torjuntaa varten)
1 rkl öljyä
1 dl riisiä
2 purkkia tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
pippuria
basilikaa (kuivattua tai tuoretta)
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl ranskankermaa (A käytti ruokakermaa, koska vain sitä sattui olemaan kaapissa)

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä sipulisilppua, valkosipulia ja riisiä. Lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua kunnes riisi on kypsää, noin 30 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää ranskankerma. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti