tiistai 10. marraskuuta 2009

Isänpäiväkakkua

Apina ja vauva saivat kuin saivatkin kasaan myös isänpäiväkakkua perheen ensimmäisen isänpäivän kunniaksi. Apina suosittelee pohjan leipomista edellisenä päivänä, näin sen leikkaaminen on helpompaa.

Food

Kakkupohja:
2 kananmunaa
saman verran sokeria
melkein saman verran vehnäjauhoja (siis tilavuusmielessä)
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja koristelu:
1 dl maitoa (tai mehua tai limsaa)
2 dl kuohukermaa
purkki vaniljarahkaa
2 banaania
1 dl mansikkahilloa
1 pkt marsipaania
tummaa suklaata

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Kostuta pohja ja levitä mansikkahillo pohjalle. Viipaloi banaanit hillon päälle. Levitä hillon päälle puolet kerma-rahkaseoksesta. Lisää kansi ja kostuta myös sitä. Levitä kakun päälle ja sivuille loppu kerma-rahkaseos. Kaulitse marsipaani tasaiseksi levyksi. Nosta kakun päälle ja siisti reunat. Koristele sulatetulla suklaalla.

Apina paistoi kakun sydämenmuotoisessa vuuassa ja muotoili niin, että banaania ja kerma-rahkatäytettä oli paksumpi kerros kakun keskellä. Näin kakusta tuli mukavan pullea. Ja koska Apinalla ei ollut kotona tummaa suklaata (mihinkähän ihmeeseen se suklaa oikein katoaa..), apina viimeisteli kakun sokerivesikuorrutuksella: pari desilitraa tomusokeria, n. 50 g sulatettua voita, 1 rkl kaakaojauhetta ja koraus kahvia. Sekoitetaan tasaiseksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti