torstai 5. marraskuuta 2009

Siskonmakkaroita

Apinan perheessä ei syödä pelkästään pannukakkuja ja muffinsseja vaan välillä myös ihan tavallista kotiruokaa. A ei ole varma, voiko siskonmakkaroita nykyään luokitella tavalliseksi kotiruuaksi, sen verran harvoin niitä tulee laiteltua. Kannattaa kuitenkin silloin tällöin tarttua näihin kalpeisiin pötköihin kaupan makkarahyllyssä ja kokkailla niitä ruuaksi. Makkaroista tulee keiton lisäksi mainio kastike pastalle, tai vaikka riisille tai perunoille. Tässä tomaattinen versio, jonka lisukkeeksi A keitti pastaa.

DSC_5274

Siskonmakkarakastike

1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
2 isoa porkkanaa
1 pkt siskonmakkaroita
1 rkl öljyä
1 pkt tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
muutama pisara tabascoa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja purista siskonmakkaroista palleroita kypsymään pannulle. Kääntele makkaroita varovasti paistamisen aikana. Lisää sipulit ja porkkanaraaste pannulle. Anna niidenkin kuullottua hetki. Lisää tomaattimurska, kerma ja mausteet. Anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele tuoreella basilikalla tai timjamilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti