sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Pannukakkuja


Näin Halloweenin aikaan A muistelee lämmöllä amerikkalaisia ystäviään ja sikäläisiä aamiaisia, erityisesti muffinsseja, bageleita ja pannukakkuja. Tässä
Arja Savelan ohje (Myllynparas), joka on oikein kokeilemisen arvoinen, eikä aamutunnelmissa tarvinnut ihmetellä amerikkalaisten käyttämiä hassuja mittoja. Pannarit ovat aika heviä purtavaa, vaikka A onkin melkoinen karkki- ja herkkurotta, tai siis -apina.

DSC_5106


Amerikkalaiset pannukakut


3 munaa

2-3 rkl fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2-3 dl maitoa
2 dl piimää tai kermaviiliä
1/2 dl voisulaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa.

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti