Apina kokkaili syksyisen sunnuntain lounaaksi paistettua kuhaa ja parmesanilla höystettyä perunasosetta. Kala sai kyytipojaksi sitruunakastiketta, joka apinan mielestä ei ollut mikään suurmenestys. Makutuomari tosin tykkäsi myös kastikkeesta. Ja kuha on kyllä hyvää!! Jälkiruuaksi herkuteltiin hedelmä-toskapaistosta.
Paistettua kuhaa
Kuhafileitä
Kananmunaa
Ruisjauhoja
Suolaa
Pyöräytä kuhafileet ensin kananmunassa ja sitten suolalla maustetussa ruisjauhossa. Paista voissa paksuudesta riippuen muutama minuutti molemmin puolin. Pannu saa olla kuuma, mutta ei yhtä kuuma kuin esim. pihvin paistossa.
Parmesanilla maustettua perunaporkkanasosetta
Valmista tämä mainio herkku tavallisen perunamuusin tapaan, mutta keitä perunoiden joukossa muutama porkkana pieneksi paloiteltuna. Lisää soseeseen maidon ja voin lisäksi runsaasti parmesan-raastetta.
Sitruunakastike, jonka ohje on peräisin suosikkikeittokirjastani Kotiruoka (Isotalo, Kuittinen, Satokangas)
25 g voita
2 dl kalalientä
1 sitruunan mehu
2 keltuaista
1 tl sokeria
Suolaa
1 dl kermaa
Tilliä
Sulata rasva kattilassa. Lisää neste ja keltuaiset ja vatkaa seos tasaiseksi. Kuumenna kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Älä keitä. Lisää mausteet ja kerma.
Hedelmä-toskapaistos
4-5 luumua
2 isoa omenaa
pari ruokalusikallista sokeria
ripaus kanelia
2 tl perunajauhoja
(limetin mehua)
1 dl sokeria
75 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa
0 kommenttia:
Lähetä kommentti