sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Sunnuntailounasta


Apina kokkaili syksyisen sunnuntain lounaaksi paistettua kuhaa ja parmesanilla höystettyä perunasosetta. Kala sai kyytipojaksi sitruunakastiketta, joka apinan mielestä ei ollut mikään suurmenestys. Makutuomari tosin tykkäsi myös kastikkeesta. Ja kuha on kyllä hyvää!! Jälkiruuaksi herkuteltiin hedelmä-toskapaistosta.

Food


Paistettua kuhaa

Kuhafileitä
Kananmunaa
Ruisjauhoja
Suolaa

Pyöräytä kuhafileet ensin kananmunassa ja sitten suolalla maustetussa ruisjauhossa. Paista voissa paksuudesta riippuen muutama minuutti molemmin puolin. Pannu saa olla kuuma, mutta ei yhtä kuuma kuin esim. pihvin paistossa.

Parmesanilla maustettua perunaporkkanasosetta

Valmista tämä mainio herkku tavallisen perunamuusin tapaan, mutta keitä perunoiden joukossa muutama porkkana pieneksi paloiteltuna. Lisää soseeseen maidon ja voin lisäksi runsaasti parmesan-raastetta.

Sitruunakastike, jonka ohje on peräisin suosikkikeittokirjastani Kotiruoka (Isotalo, Kuittinen, Satokangas)

25 g voita
2 dl kalalientä
1 sitruunan mehu
2 keltuaista
1 tl sokeria
Suolaa
1 dl kermaa
Tilliä

Sulata rasva kattilassa. Lisää neste ja keltuaiset ja vatkaa seos tasaiseksi. Kuumenna kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Älä keitä. Lisää mausteet ja kerma.

Hedelmä-toskapaistos

1-2 kypsä banaani
4-5 luumua
2 isoa omenaa
pari ruokalusikallista sokeria

ripaus kanelia
2 tl perunajauhoja
(limetin mehua)

Toskakuorrute

125 g mantelirouhetta
1 dl sokeria
75 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa

Kuori ja paloittele hedelmät. Mausta sokerilla ja halutessasi myös kanelilla ja/tai limen mehulla. Sekoita joukkoon perunajauhot ja kaada seos voideltuun uunivuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa toskakuorrute. Kiehauta kuorruteainekset kattilassa koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrute hedelmien päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

DSC_5176


0 kommenttia:

Lähetä kommentti