perjantai 25. maaliskuuta 2011

Vohvelipäivä

Ruotsalaiset viettivät tänään vohvelipäivää ja niinpä mekin paistoimme jälkkäriksi vohveleita. Vohvelirauta löytynee joka kodista, mutta ainakin meillä se on melkoisen harvakseltaan käytössä. Ehkäpä vohveleita voisi värkätä useammin kuin kerran vuodessa? Ohjeita ja lisukevaihtoehtoja on kymmeniä, vohveleita on helppo varioida moneen makuun. Tämä on aika perusohje, sopisi tosin jälkiruokaa paremmin vaikka brunssille.

Food

Vohvelit

3 munaa
3 dl maitoa
1 dl kermaa
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista vohvelit kevyesti voidellussa vohvelipannussa. Tarjoa kuumina hillon ja kermavaahdon kanssa.

Meillä oli maistelussa persikkahillo ja se oli kyllä oikein hyvää.

1 kommenttia:

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Vohvelipäivää...? Aina oppii uutta! Meiltä tuo kapistus puuttuu edelleen, kun ollaan se juurikin kerran vuodessa lainattu naapurista. Pitääkin taas pyytää:)

Lähetä kommentti