lauantai 3. huhtikuuta 2010

Lisää pääsiäisruokia, nyt karitsaa

Makujakokki Maija teki herkulliselta näyttävää lammaspataa ja a päätti heti testata ohjetta kotona. Tämä olikin ihan mukavaa vaihtelua perinteisemmille lammasruuille. Lisäksi ruoka on varsin helppotekoinen.

Food

Marokkolainen lammaspata

100 g kuorittuja manteleita
8 salottisipulia kuorittuna
3 valkosipulin kynttä viipaleina
25 g voita
500 g luutonta lampaanpaistia kuutioina
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
½ tl chilijauhetta
8 kpl kuivattua viikunaa paloiteltuna tai 1 dl rusinoita
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
4 dl tomaattimurskaa
2 dl vettä

Kuullota salottisipulit voissa ja laita uunivuokaan. Ruskista huoneenlämpöiset lihat voissa, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Laita lihat pataan sekä loput aineet. Hauduta liedellä tai uunissa miedolla lämmöllä kannen alla noin puolitoista tuntia, kunnes liha on kypsää. Nauti sahramiriisin kera.

Sahramiriisi

1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl öljyä
2 dl riisiä
4-6 dl kasvislientä
1/2 tl hienonnettua sahramia
suolaa

Kuullota sipulit öljyssä kattilassa kullankeltaiseksi. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää joukkoon sahrami ja neste. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti