keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Pinaattikeitto ja perunarieska

Apina ei ole kauhean luova näissä keittoasioissa, mutta niitä pitäisi tehdä useammin. Pinaattikeitto on kestosuosikki, helppoa ja hyvää. Tällä kertaa kaverina perunarieskoja, joka on perheen suosikki jämäruoka.

Food

Pinaattikeitto

150 pakastepinaattia
2 rkl rasvaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
hiven valkopippuria
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Mittaa maito, rasva ja jauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää pinaatti ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuttia. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sokerilla. Tarjoa pinaattikeitto munalohkojen kanssa.

Pinaattikeiton voi tehdä myös niin, että kiehauttaa ensin rasvan ja jauhot kattilassa, ja sitten lisää maidon. Apinalla vaan pyrkii tulemaan paakkuja tällä viimeksi mainitulla tavalla...

Food

Perunarieska

3 dl perunasosetta
1 muna
n. 2-3 dl vehnäjauhoja (osan jauhoista voi korvata kaurahiutaleilla)
(ripaus suolaa)

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle ohuiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista 250 asteen lämmössä noin 10-15 minuuttia eli kunnes rieskat ruskistuvat kauniisti. Tarjoa lämpiminä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti