Apina ei syö pitsaa ihan joka perjantai, mutta silloin tällöin kuitenkin. Nyt oli tarkoitus kokeilla taikinan tekemistä edellisenä päivänä ja sepä olikin varsin kätevää sekä ennen kaikkea herkullista. A tosin unohti taikinasta suolan, mutta kyllähän vaan pohja oli maukasta muutenkin. Pitsasta tuli samalla todellista pikaruokaa, koska sekä taikina että kastike oli tehty etukäteen.
Ohje löytyy täältä. Sillä erotuksella, että taikina tehtiin kylmään veteen ja se sai kohota yön yli jääkaapissa.
Syömään!
3 viikkoa sitten
2 kommenttia:
Maistuiko yön yli kohotus pohjataikinassa - oliko eroa "tavalliseen" tapaan tehtyyn pohjaan? Tämä tapa voisi toimia hyvin, kun lasten kanssa tekee pitsaa (pohja-aines jo valmiina). :)
Pohja oli tosi maukas ja rakenteeltaankin mukava, vertailtavuus vaan kärsi siitä suolan puutteesta. Tulen raportoimaan lisää, kunhan taas teen pitsaa suolan kanssa....
Lähetä kommentti