lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pääsiäisruokia

Apina istuu tiukasti koko pääsiäisen valmiin pöydän ääressä, joten nämä tänään päivitetyt kokkailut toteutettiin pääasiassa viime viikolla. Ne ovat kuitenkin pääsiäisen suhteen ajankohtaisia ja muutenkin mukavia. Pitkäperjantaina Apinalla on ollut tapana laittaa kalaa. Mahtaako joku muu tehdä niin? Viime viikolla verkkoon (heh, ostoskärryihin siis) tarttui nieriää.

Food


Paistettu nieriä

n. 1 kg nieriää
voita
suolaa
pippuria

Suomusta ja fileoi nieriä. Poista ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes kala saa rapean pinnan. Käännä ja paista vielä hetki toiseltakin puolelta. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kermaviilikastike kalalle

1 prk kermaviiliä
suolaa
pippuria
sinappia
1 sitruunan mehu
1 rkl sokeria
2 rkl sinappia
tuoretta tilliä silputtuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti