maanantai 19. huhtikuuta 2010

Mmmm muffinsseja

Apina on jatkanut sen kaikkein ihanimman muffinssiohjeen metsästystä ja nyt pääsi jo vähintäänkin jäljille. Voisilmäpeliä -blogin Eeva on hurjan monta askelta edellä, onneksi. Eli Eevalle vaan kiitoksia ja terveisiä, nämä muffinssit ovat todella hyviä!! Siis sikäli kun tykkää juuri tämän tyyppisistä muffinsseista. Ja apinahan tykkää:o) Rakenne on vähän ikään kuin "krouvi" mutta mehevä. A nauttii näitä kahvin kanssa aamupäivällä, kun pikkuapina on päiväunilla. Lisäksi Eeva oli ystävällisesti valaissut lukijoitaan kuppikakkujen ja muffinssien eroista. A huomasi aiemmin leiponeensä lähinnä kuppikakkuja. Tosin näissä herkissä muffinssi- ja kuppikakkuasioissa täytynee olla joustava.

Food

Mustikkamuffinsit murupäällisellä (8 isoa muffinsia)

3 ½ dl vehnäjauhoa

1 ½ dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa
½ dl rypsiöljyä

1 ½ dl maustamatonta jugurttia

1 muna
2 ½ dl pakastemustikoita

¾ dl vehnäjauhoa

¾ dl sokeria

1 tl kanelia

2 rkl pehmeää voita

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugurtti ja kananmuna. Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat. Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan. Sekoita jauho, sokeri ja kaneli. Lisää joukkoon 2 rkl pehmeää voita pieninä palasina ja nypi muruiksi. Lisää muru muffinsien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä. Älä paista liian kuiviksi.

Apina käytti täysjyvävehnäjauhoja ja näin muffinsseista tuli entistäkin (??) terveellisempiä.

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Onpas nämä muhkean näköisiä! Takuulla herkullisia!
Nam!

Maija kirjoitti...

Nämä olivat tosiaan ihanan muhkeita ja meheviä. Kannattaa kokeilla! Raportoin kohta täällä porkkanaisesta versiosta...

Lähetä kommentti