Tänä vappuna halusin kokeilla jotain uutta vappuleivonnaista ja amerikkalaisten herkkujen ystävänä päätin tehdä donitseja. Ihan Tim Hortonsille tai Arnoldsille eivät nämä tekeleet vetäneet vertoja, mutta lopputulos oli ihan kohtuullinen. Vähän jäi mietityttämään tuo donitsien ja munkkien ero... jep jep, donitsitaikinassa käytetään leivinjauhetta ja munkeissa hiivaa, mutta olen nähnyt myös hiivalla kohotettuja donitseja (mm. Arnold's). Myös pastanjauhajat käyttävät hiivaa donitsitaikinan kohotukseen ja he ovat kyllä aika guruja. No, saivartelu seis ja asiaan. Tämä ohje on peräisin hesarin verkkosivuilta.
Donitsit
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl ruokakermaa
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
noin 6 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna
Uppopaistoon:
auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä
Kuorruttamiseen:
vaaleanpunaista tomusokeria (tai tomusokeria ja punaista elintarvikeväriä), ruokotomusokeria, valkosuklaata sekä erilaisia strösseleitä tai mantelirouhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja ruokakerma vuorotellen vaahtoon. Lisää sulatettu rasva ja anna taikinan seistä hetki. Kauli taikina sentin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä, halkaisijaltaan noin 8 sentin muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja. Tee keskelle reikä pienellä pullonkorkilla. Paista donitsit kuumassa öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Valuta ne talouspaperin päällä. Valmista tomusokerista kuorrutteita pakkausten ohjeen mukaan tai sulata valkosuklaata ja levitä kuorrutetta donitseille. Ripottele päälle strösseleitä, kun kuorrute on vielä kosteaa.
Syömään!
3 viikkoa sitten
2 kommenttia:
Voi miten herkullisen näköisiä!
Tosi kiva blogi sinulla muutenkin! Sopiiko että linkitän sinut?
Mukavaa kevään jatkoa toivotteleepi Sumi
Heippa,
Kiitos kommentista, toki sopii, että linkität minut blogiisi:o)
Aurinkoisia kevätpäiviä,
t. Maija
Lähetä kommentti