keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Vuohenjuustosalaatti

Tämä keväinen salaatti sopii hyvin vaikka vappupöytään (jos nyt sattuu niin ikävästi, että nakit ja perunasalaatti eivät hotsita) tai muihin kevään juhliin. Tai äitienpäivälounaan alkuruuaksi. Hyvää ja helppoa.

Food

Vuohenjuustosalaatti

1 pkt vuohenjuustoa
paahtoleipää
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku lehtisalaattia
1 punasipuli
1 prk säilykepersikoita
1 dl cashewpähkinöitä
1 rkl hunajaa

Kastike:
0,5 dl valkoista balsamicoa
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa

Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Leikkaa paahtoleipä kolmioiksi tai ota muotilla (lasi, pikkuleipämuotti tms.) suurin piirtein vuohenjuustoviipaleiden kokoisia viipaleita. Jaa vuohenjuusto leipäviipaleille ja kuumenna leipäsiä uunissa (250 astetta) noin 10 minuuttia. Huuhtele salaatinlehdet ja revi ne vadille. Viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paloittele persikat. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Kokoa salaatti. Nosta viimeiseksi salaatin päälle hieman jäähtyneet vuohenjuustoleipäset. Ravista salaatinkastikeainekset sekaisin ja kaada kastike salaatille tai tarjoa erikseen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti