sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat apinan suosikkeja näin pääsiäisen aikaan. Jostain syystä a:n lusikkaleivistä on vaan meinannut tulla melkoisen kovia, mutta hyvän ohjeen ansiosta havaittavissa oli tällä kertaa oleellista kehitystä. Ohje on peräisin kummipojan ystävälliseltä Mummilta, terveisiä vaan ja kiitoksia:o)

Food

Lusikkaleivät

210 g voita
200 g sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
275 g vehnäjauhoja (n. 4,5 dl)
2 tl vaniljasokeria

täytteeksi marmeladia

Kiehauta voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna ruskistua ja poreilla hiljalleen noin 5 minuuttia. Kun vaahto alkaa laskeutua, kaada voi kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisokeriseos tasaiseksi. Sekoita sooda ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää voi-sokeriseokseen. Painele taikinaa soikeapesäiseen lusikkaan ja vedä lusikanmuotoiset leivonnaiset leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Levitä hieman jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pohjalle marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain, jolloin saat munan muotoisia pikkuleipiä. Kierittele lusikkaleivät sokerissa.

A suosittelee kokeilemaan erilaisia lusikoita mieleisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. A kaivoi vauvan tavaroista esiin kummilusikan, joka sopi hyvin sekä kokonsa että muotonsa puolesta lusikkaleipien tekemiseen.

Iloista pääsiäistä kaikille!

2 kommenttia:

Sanja kirjoitti...

Näyttää herkullisilta ja näistä tulee ihan oma lapsuus mieleen! Jotenkin muistelen, että näitä oli aika vaikea saada pysymään kasassa. Siis tuota taikinaa tekovaiheessa. Onko tällä reseptillä tehtynä kovin murenevaa? Tekisi mieli kokeilla joku kerta näitä!

Maija kirjoitti...

Jep, minäkin olen näitä lapsena leiponut ja meinasin pikkuapinankin kanssa joskus leipoa, kunhan tuosta vähän kasvaa.

Tällä ohjeella tulee aika mureita, mutta pysyvät kyllä kasassa sekä ennen paistamista että sen jälkeen. Voit ehkä kokeilla vähentää vähän jauhojen määrää (n. 4 dl), jos haluat taikinasta helpommin käsiteltävää. Saattavat tosin levitä uunissa enemmän...

Lähetä kommentti