lauantai 17. huhtikuuta 2010

Pestopossua ja risottoa aurinkokuivatuista tomaateista

Apinan ostoskoriin eksyi pitkästä aikaa possun sisäfile, vaikka mitään tarkkoja suunnitelmia sen valmistamisesta ruuaksi ei ollut. Niinpä mukaan ei tarttunut mitään erityisiä lisukkeita, eikä tarkemmin tarkasteltaessa kodin jääkaapistakaan mitään kummallista löytynyt. Onneksi kotona on melkein aina sipulia, pestoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Tällä kertaa hyllyn perukoilta löytyi myös risottoriisiä. Tadaa. Helppoa, nopeaa ja hyvää:o)

Food


Pestolla kuorrutettua porsaan sisäfilettä ja risottoa aurinkokuivatuista tomaateista

1 porsaan sisäfile (n. 600 g)
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa
pippuria
2-3 rkl pestoa

Ota porsaan sisäfile huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruuaksi valmistamista. Poista fileestä kalvot. Kuumenna paistinpannu. Paista filettä pannulla niin että joka puolelle tulee paistopinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä file uunivuokaan ja kuorruta pestolla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit varmistaa lihan kypsyyden käyttämällä lihalämpömittaria (70 astetta) tai leikkaamalla fileestä viipaleen. Anna vetäytyä hetki folioon käärittynä.


Risotto aurinkokuivatuista tomaateista


3 dl risottoriisiä
3 rkl öljyä
1 sipuli
n. 5 dl kanalientä (osa kanaliemestä voi korvata valkoviinillä)
1 dl kermaa
1 dl parmesanjuustoraastetta
2 rkl voita
aurinkokuivattuja tomaatteja
tuoretta basilikaa, persiljaa tai rucolaa
ripaus suolaa
(ripaus kurkumaa)

Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Lisää riisi. Anna kuullottua kevyesti. Kaada joukkoon 1 dl kanalientä. Sekoita, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon 2 dl kanalientä ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä silloin tällöin hämmentäen. Jatka nesteen lisäämistä risoton joukkoon vähitellen, kunnes riisi on kiehunut noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon kerma, juustoraaste, voi, aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Nesteen imeydyttyä risotto on valmis. Sekoita joukkoon vielä silputtua basilikaa, persiljaa tai rucolaa.

Italialainen risotto saa olla hyvin löysää ja monissa ohjeissa on liian vähän nestettä. Lisäksi täytyy olla tarkkana, että risotto ei kiehu liian pitkään. Riisien on tarkoitus olla al dente. Risotto on kiva lisuke, mutta ihanaa ruokaa myös sellaisenaan.

Ja mikähän mato apinan päähän meni annosta koristeltaessa... Ihan oli taas luovuus huipussaan:o/

0 kommenttia:

Lähetä kommentti