Nyt käpälää, tassua ja muuta pystyyn, jos koulun mantelikalan ajatteleminen nostattaa vilun väreitä!? Apina tykkäsi kouluruuasta noin yleensä ja myös mantelikalasta. Kaupan kalatiskin näyttäessä ankealta a turvautuu kerta toisensa jälkeen yhtä tasalaatuiseen pakastekalaan ja vaihtelun vuoksi päätti valmistaa siitä mantelikalaa. Valokuvaaja oli vähintäänkin epäluuloinen, mutta lopputulos oli kaikkien syöjien mielestä vähintäänkin herkullinen. Tätä meillä tehdään ehdottomasti pian toiste. Ohje löytyi täältä.
800 g seitiä (pakaste)
1 ½ tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
100 g voita tai Oivariinia
1 dl korppujauhoja
100 g mantelilastuja
1 ½ dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
1 rkl vehnäjauhoa
Mausta sulaneet kalapalat suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin puoli tuntia. Kypsennä uunissa 10-15 min 175 asteessa. Sulata voi kattilassa. Lisää korppujauho, vehnäjauho, juustoraaste, neste ja puolet mantelilastuista. Tarkista maku ja mausta halutessasi suolalla ja yrteillä. Levitä seos kalapalojen päälle. Kypsennä uunissa vielä noin puoli tuntia 175 asteessa.
Paahda loput mantelilastut paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä. Ripottele paistoksen pinnalle ja paista uunin jälkilämmössä vielä kymmenisen minuuttia. Tarjoa perunasoseen kera.
Syömään!
3 viikkoa sitten
2 kommenttia:
Täytyypä kokeilla, kiitos ohjeesta! :)
Enpä ole tainnut syödä ko ruokaa sitten kouluaikojen (*vilunväre*).
Rohkeesti vaan, tämä on oikeasti ihan hyvää:o)
Lähetä kommentti