Mustikkamuffinsit murupäällisellä (8 isoa muffinsia)
3 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl maustamatonta jugurttia
1 muna
2 ½ dl pakastemustikoita
¾ dl vehnäjauhoa
¾ dl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl pehmeää voita
Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugurtti ja kananmuna. Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat. Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan. Sekoita jauho, sokeri ja kaneli. Lisää joukkoon 2 rkl pehmeää voita pieninä palasina ja nypi muruiksi. Lisää muru muffinsien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä. Älä paista liian kuiviksi.
Apina käytti täysjyvävehnäjauhoja ja näin muffinsseista tuli entistäkin (??) terveellisempiä.
2 kommenttia:
Onpas nämä muhkean näköisiä! Takuulla herkullisia!
Nam!
Nämä olivat tosiaan ihanan muhkeita ja meheviä. Kannattaa kokeilla! Raportoin kohta täällä porkkanaisesta versiosta...
Lähetä kommentti