tiistai 25. toukokuuta 2010

Parsa-perunasalaatti

Taas parsaa, tällä kertaa salaatin seassa. Tämä sopii hienosti vaikka grillikauden avajaisiin tai kevään juhliin noutopöytään. Ohje on mtv3:n sivuilta. Lisäsin kastikkeeseen vähän sokeria, olisi muuten ollut minun mieleeni liian hapanta.

Food

Parsa-perunasalaatti

nippu vihreää tankoparsaa
300 g kiinteitä perunoita
1 kevätsipuli
2 rkl tuoretta silputtua rakuunaa
2 rkl kapriksia
1 sitruunan kuori
0,5 sitruunan mehu
1 rkl dijon-sinappia
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
(1 rkl sokeria)

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Huuhtele parsat, leikkaa kova kanta pois ja kuori varret. Laita parsat kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä kaksi minuuttia. Nosta parsat kattilasta lautaselle, jotta kypsyminen pysähtyy. Pilko perunat ja parsat ja laita palat astiaan. Siivuta kevätsipuli, myös vihreä osa, ja lisää perunoiden ja parsan joukkoon. Sekoita joukkoon silputtu tuore rakuuna ja kaprikset. Valmista kastike. Raasta huolella pestystä sitruunasta kuori. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu käsin. Sekoita kuoriraasteen ja mehun joukkoon sinappi ja oliiviöljy. Sekoita kastike salaattiin. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla (halutessasi sokerilla).

0 kommenttia:

Lähetä kommentti