
Runebergintortut
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl jauhettua mantelia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja ja piparin muruja (laitoin n. 1 dl piparin muruja)
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Koristeluun:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
noin 1/2 rkl vettä
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina pellille paperisiin tai voideltuihin leivosvuokiin (minä käytin silikonista muffinipeltiä). Täytä vuoista 2/3. Paina jauhotetulla sormella syvennys kunkin leivoksen keskelle ja täytä syvennys vadelmahillolla. Paista 200 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Korista jäähtyneet tortut. Lisää syvennykseen vadelmahilloa. Sekoita tomusokeriin vettä niin, että saat paksun tahnan. Pursota tai valuta kuorrutusta renkaaksi vadelmahillon ympärille.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti