keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Tähderuokia 1: paimenen piiras

Minua jäi mietityttämään se aiemmin mainitsemani artikkeli, jossa käsiteltiin lisäaineilla kyllästettyä ruokaa. Toinen kiinnostava ja pysäyttävä, silloin tällöin julkisuudessa pyörivä aihe, on ruuan heittäminen roskiin. Ainakin hesari kirjoitti aiheesta joulun alla. Luvut ovat todella todella kovia. Siis että suomalainen heittää 20-30 kiloa ruokaa roskiin vuodessa?! Kääk. Ja tässäkin on tietysti sitten niitä ääripäitä. Minä ainakin tunnustaudun melkoiseksi kompostiksi itse ja mieluummin väännän naamaani ruuantähteitä ja vanhenevia elintarvikkeita kuin että heitän niitä roskiin. Lisäksi suunnittelen etukäteen mitä meillä syödään ja sen perusteella suunnittelen, että mitä kaupasta ostetaan. Tähteet pakastan tai jatkojalostan uudeksi ateriaksi. Tässä tulee pari mainiota vinkkiä tähteiden hyödyntämiseen. Shepherd's pie oli niin hyvää, että ensi kerralla taidan valmistaa muusia ja jauhelihakastiketta reilusti ihan varta vasten. Eikä uunijäätelössäkään ollut valittamista, sen päivitän tänne pikkusen myöhemmin. Ehkä huomenna...

Food

Shepherd's pie eli paimenen piiras (tai jotain sinne päin)

jauhelihakastiketta (minä käytin tortilla-ateriasta jäänyttä chili con carne -tyyppistä kastiketta)
pekonia
herkkusieniä
1-2 rkl Worcestershire-kastiketta
mitä nyt sitten siellä kaapissa sattuukaan pyörimään...

perunamuusia
keltuainen
(juustoraastetta, jos vaikka sitäkin olisi jäänyt yli)

Ruskista pekoni ja pieneksi pilkotut herkkusienet. Sekoita jauhelihakastikkeeseen ja mausta. Voitele uunivuoka. Levitä pohjalle jauhelihakastike. Sekoita perunamuusiin keltuainen ja halutessasi juustoraastetta. Levitä muusi jauhelihakastikkeen päälle. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kaikki ei muuten sitten mennyt ihan suunnitelmien mukaan, vaan meilläkin päätyi tällä kertaa ruokaa roskiin. Jotenkin onnistuin sohimaan vuuan ulos uunista niin, että kippasin osan ruuasta lattialle ja tietysti myös upouudelle keittiön matolle. Kyllä kismitti. Hyvää ruokaa meni ihan hukkaan. Lisäksi jouduin mattopyykille. Ja kuvakin on sen takia vähän aiotusta poikkeava. Pöh.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti