lauantai 3. huhtikuuta 2010

Panna cotta ja persikkakastike

Tämän helpommaksi juhlava jälkkäri ei juuri tule. A valmistaa panna cotan yleensä kahvikermasta, kuohukermasta tehtynä se on ehkä himpun liian heviä (jopa a:n makuun).

Food

Panna cotta

2 liivatelehteä
5 dl kermaa
1 vaniljatanko
0,5 dl sokeria

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä kermaa, sokeria ja vaniljatangon palasia noin 15 minuutin ajan. Ota kattila liedeltä, poista vaniljatangot ja lisää liotetut, puristetut liivatteet. Huuhdo pienet annosvuoat kylmällä vedellä ja jaa kerma vuokiin. Anna jälkiruoan hyytyä jääkaapissa tai viileässä vähintään 3 tuntia. Kasta vuoat hetkeksi kuumaan veteen, irrota reunat ja kumoa jälkiruoat lautasille. Jälkiruuan voi tarjoa myös annosmaljoissa.

Kastiketta varten soseuta säilykepersikoita sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa persikoiden lientä, appelsiinimehua tai vaikka sitruunalikööriä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti