keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Kaalipata

Olen hieman yllättynyt, että en ole vaahdonnut kaalista enempää kuin olen vaahdonnut. Se on terveellistä, edullista, kotimaista, monipuolista ja ennen kaikkea hyvää (mitään, mikä ei ole hyvää, ei kannata syödä, elämä on liian lyhyt moiseen). Ja meillä syödään kaalia melkoisen usein. Raasteena, suikaloituna keittoon, laatikkona ja patana.

DSC_9699

Makkara-kaalipata

400 g makkaraa tai nakkeja
1 pkt pekonia
1/2 kaali
1 sipuli
2-3 porkkanaa
suolaa
2-3 dl vettä
1 dl riisiä tai esikeitettyjä ohrasuurimoita
siirappia
pippuria
meiramia

Kuutioi tai viipaloi makkara. Paloittele pekoni. Suikaloi kaali ja paloittele porkkanat. Silppua sipuli. Ruskista makkaraa ja pekonia kevyesti. Lisää kaali ja sipuli. Kuullota kevyesti. Lisää riisi tai ohra ja kuullota sitäkin hetki. Lisää vesi ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää porkkana ja anna hautua toinen kymmenisen minuuttia. Maista ja mausta. Koristele halutessasi persiljalla. Tarjoa salaatin ja puolukkasurvoksen kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti