tiistai 18. lokakuuta 2011

Lohiseljanka

Tässä on jälleen yksi tosi helppo ja nopea keitto-ohje, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Ohjetta lunttasin Yhteishyvän sivulta, mutta sovelsin sitä taas kaapin antimien mukaan.

DSC_0005

Lohiseljanka

500 g lohifileetä
1 sipuli (tai pala purjoa)
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
4 perunaa
1 rkl öljyä
1 prk tomaattimurskaa
8 dl kalalientä
2 laakerinlehteä
0,5 tl suolaa
1 tl timjamia
1 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 maustekurkku

Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi selleri. Kuutioi maustekurkku. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, kalaliemi, perunat ja laakerinlehdet. Keitä kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää lohikuutiot, sitruunamehu ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä viitisen minuuttia. Lisää maustekurkkukutiot. Tarkista maku. Tarjoa esim. smetanan ja vaalean leivän kanssa.

2 kommenttia:

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Oi, tätä pitääkin tehdä lähiaikoina. Kaikki keitot ja padat ovat taas kummasti alkaneet innostaa näillä keleillä. Hrrr!

Maija kirjoitti...

Sanopa muuta. Eilenkin oli taas oikein todellinen keittoilma (ja korvapuusti-ilma ja "porkkanakakkua teen kanssa -ilma").

Lähetä kommentti