Apinan possupannu
n. 500-600 g possun ulkofilettä
pari rkl voita
1-2 sipulia
1/2 punainen paprika
3-4 isoa herkkusientä
1 prk ruokakermaa
pari rkl sinappia
suolaa
pippuria
(suurustetta)
persiljaa
Ota possu hyvissä ajoin (n. 1 h ennen ruuan valmistusta) huoneenlämpöön. Leikkaa n. 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi ja nuiji varovasti ohuemmiksi. Ruskista viipaleet pannulla voissa molemmin puolin muutama kerrallaan ja siirrä syrjään odottamaan. Kuullota sipuli ja paprika pannulla, lisää herkkusienet ja kuullota niitäkin hetki. Lisää pannulle kerma, sinappi ja lihaviipaleet. Anna hautua n. 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Jos kastike tuntuu ohuelta, suurusta vehnäjauhoilla tai valmiilla suurusteella. Koristele silputulla persiljalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti