Perunaleivokset
Ainekset:
Kääretorttulevy:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
Lisäksi:
1 pussi (120 g) taloussuklaarouhetta
100 g voita
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl vadelmamarmeladia
1 dl tomusokeria
2 rkl rommia
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina pellille, noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Sulata suklaa mikrossa. Sulata myös voi. Hienonna kääretorttulevy monitoimikoneessa. Lisää suklaa ja voi. Pyöräytä koneella muutama kierros. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja rommi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa. Leivo taikina tangoksi ja jaa 16 yhtä suureen osaan. Pyörittele soikeiksi leivoksiksi. (Halutessasi voit tehdä pyöreitä ja puolet pienempiä leivoksia suupaloiksi.) Kieritä leivokset suklaaströsseleissä ja nosta paperivuokiin. Paina veitsellä kolme viivaa leivoksen pintaan. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa ennentarjoamista.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti