torstai 4. maaliskuuta 2010

Perunaleivokset

Apina on päättänyt olla luovempi ja monipuolisempi keittiössä ja laajentaa repertuaariaan sekä uusiin ohjeisiin että klassikoihin. Perunaleivokset ovat apinan mielestä klassikko, ja niitä on tehnyt mieli leipoa monta kertaa. Sitäpaitsi pakastimessa on pyörinyt ylimääräinen kääretorttulevy jo aivan liian pitkään. Nyt apina laittoi toimeksi ja tuloksena syntyi mukavia palleroita. Ulkonäössä on ehkä toivomisen varaa, mutta harjoitus tekee ja silleen... Ohjeita tähänkin puuhaan löytyy melkoisesti, tällä kertaa käytössä oli Pirkan ohje. Apinalla tosin ei ollut rommia, joten Cointreau sai toimia mausteena. Eikä se Cointreau-pullo tyhjentynyt vieläkään...

Food

Perunaleivokset

Ainekset:

Kääretorttulevy:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

Lisäksi:
1 pussi (120 g) taloussuklaarouhetta
100 g voita
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl vadelmamarmeladia
1 dl tomusokeria
2 rkl rommia

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina pellille, noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Sulata suklaa mikrossa. Sulata myös voi. Hienonna kääretorttulevy monitoimikoneessa. Lisää suklaa ja voi. Pyöräytä koneella muutama kierros. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja rommi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa. Leivo taikina tangoksi ja jaa 16 yhtä suureen osaan. Pyörittele soikeiksi leivoksiksi. (Halutessasi voit tehdä pyöreitä ja puolet pienempiä leivoksia suupaloiksi.) Kieritä leivokset suklaaströsseleissä ja nosta paperivuokiin. Paina veitsellä kolme viivaa leivoksen pintaan. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa ennentarjoamista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti