maanantai 1. maaliskuuta 2010

Talviruokaa osa 2

Tänään on kalenterin mukaan alkanut kevät vaan eipä siltä tuolla ulkona vielä näytä. Pitkän talven kunniaksi voi siis edelleen herkutella talviruuilla, joista vuorossa on tällä kertaa borssikeitto. Apina kokeili hesarin ohjetta, jota sovelsi käyttämällä savulihan sijaan siskonmakkaroita (kiitokset vaan hyvästä vinkistä, tiedät kyllä kuka:o)). Nam!

Food


Borssikeitto


400 g raakoja punajuuria
2 sipulia tai punasipulia
2 porkkanaa
250 g valkokaalia
2 rkl voita
1 l liha- tai kasvislientä
1-2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl silputtuja yrttejä:
timjamia, rakuunaa, rosmariinia
300 g savulihaa, nakkeja tai siskonmakkaroita

Pese ja kuori juurekset.Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa. Suikaloi myös valkokaali. Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki. Älä ruskista. Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia. Purista keittoon siskonmakkarapallerot ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Mausta keitto makusi mukaan, hauduta vielä hetki ja tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti